Tuan Blog

Tuan Report 01.06: 2021-es figura és regény kitekintő

2021.01.06 13:55

Itt az idei év első Tuan Reportja, amiben összeszedtük nektek az ünnepekt alatt belengetett Warhmmar figurákat, az általunk kitett előrendelhető könyveket/könyvcsomagokat és az idei 
első félév kiadói tervezetét. 

Elsőként lássuk, hogy mit is tartogat nekünk a jövőben a Games Workshop! 

                                         

  

A videó tanulsága szerint 2021 korai szakaszában várható majd egy nagy rakás újdonság, ezekhez látunk pár villanásnyi időre részleteket. Lesz itt új Adeptus Titanicus modell, Skitarii karakter, új Lumineth aelfek, ránézésre egy vámpírvadász és egy élőhalott karakter is. 

Viszont a videó utolsó modelljéről több, rendes képet is kapunk. Ő itt Glutos Orscollion egy Slaanesh Hedonite nevesített karakter, aki azért járja a Nyolc Birodalmakat, hogy a világok nyújtotta összes gasztronómiai csodát megízlelhesse... 

                               

Sőt, úgy fest, hogy Slaanesh kedvelői rendesen kapnak majd új festenivalót. Lesznek itt kétkezes fegyvereket lóbáló Slickblade Seekerek:

És gyanúsan ugyanebből a dobozból megépíthető "lovas"íjász Blissbarb Seekerek is: 

A Blissbarb íjászok talpas verzióban is bevethetőek lesznek: 

És íme, maga a Battletome: 

40k fronton hamarosan újabb két fős seregdoboz érkezik Piety & Pain címmel, amiben Drukhari és Sisters of Battle figurák lesznek: 

 

 

A dobozban két új karakter is helyet kap majd, az egyik Lelith Hesperax vadiúj modellje: 

A másik pedig a Sisters oldalon a Palatine lesz: 

Magyar nyelvű könyv-előrendelések terén is erősen indul a mezőny. Előrendelhető A Trón Őrzői - A Császár légiója címmel, az első önálló, magyar nyelvű Adeptus Custodes regény. 

A Védelmező Őrség a Birodalom alapítása óta őrzi a Palotát a Terrán. Hórusz legyőzését és a Lázadás leverését követően is éberen virrasztottak a Császár mellett; sosem hagyták hátra a Trónvilágot, és teljesítették esküvel fogadott kötelességüket.
A Birodalom sötét időkbe merül, a Cadiai Kaput elfoglalják a Káosz erői, a Védelmezőknek pedig döntést kell hozniuk, hogy megtörik-e esküjüket és elindulnak-e a csillagok közé.

A kitüntetett Védelmezőre, Valerianra és a Csendes Nővérek közé tartozó Aleyára hárul a feladat, hogy szembenézzenek a külső fenyegetéssel, miközben a Birodalom legfelsőbb köreiben tovább dúl a vita. A Káosz azonban nem tétovázik, máris életbe lépett a terve, hogy útját állja a Császár Bosszúálló Sarjának, és a nagy ostrom óta először, a seregei a Terra felé tartanak.

Az előrendeléshez kattints ide!
Rendeld meg még olcsóbban, könyvcsomagban ide kattintva!  

Újabb Astra Militarum regénnyel bővül a paletta, közeleg a Cadia kitart!

Az Iszonyat Szeméből kiözönlő seregek folyamatos ostroma alatt álló Cadia bástyaként dacol a zsarnoksággal és a halállal. Seregei és erődjei évszázadok óta tartják már féken a Káosz hordáit, most azonban ütött komor dacosságuk órája. Miközben Abaddon Tizenharmadik Fekete Hadjárata az erődvilágra zúdul az Impérium seregei pedig megérkeznek, hogy megerősítsék ezt a létfontosságú világot, bevégeztetik egy régóta zajló iszonyatos rituálé is, mely egyszer s mindenkorra felborítja a brutális háború kényes erőegyensúlyát... A sötétség óráján azonban színre lép egy igazi hős, Ursakar Creed kasztellán nagyúr, hogy a reményvesztett védők élére álljon, de vajon elég lesz-e az Astra Militarium páncélos öklének súlya és az Adeptus Astartes harcosainak ereje, hogy meggátolja a katasztrófát és megmentse a Cadiát? Míg Creed él, a remény is él. Míg akár egyetlen védő szíve is dobban, a Cadia kitart... de meddig még?

A könyv előrendelhető ide kattintva!
Rendeld meg könyvcsomagban olcsóbban, ide kattintva!
Elérhető figurás könyvcsomagban is, ide kattintva!

Folytatódik a Hórusz Eeretnekség történetét lezáró Terra ostroma sorozat is a harmadik kötettel, vagyis az Első fallal!

Tovább tombol az emberiség jövőjéért vívott háború. Bár a védelem külső vonalai elestek, maga a Palota még érintetlen, hiszen Rogal Dorn, a Terra Pretoriánusa minden stratégiai cselvetést és trükköt bevet, amit csak ismer, hogy feltartóztassa Hórusz hatalmas seregét.

Perturabo, az áruló ostrommester személyében a Birodalmi Öklök ura méltó ellenfélre akad. Rettenetes, nyomasztó anyagháború veszi kezdetét.

A konfliktus szívében az Oroszlán Kapuja űrkikötőért vívott, kritikus összecsapás áll. Ha az árulók megszerzik, a Terra szent földjére juttathatják a legpusztítóbb fegyvereiket. Dorn tudja, hogy ez a zóna nem eshet el. De vajon győzedelmeskedhetnek-e a védők így, hogy minden irányból ellenség támad és a mészárlás magához vonzza az ébredő sosemszületetteket?

Rendeld elő a könyvet ide kattintva!

Rendeld meg még olcsóbban, könyvcsomagban ide kattintva!

Végre előrendelhető a sokak által várt első magyar nyelvű Peter Fehervari regény, a Requim Infernalis is!

 

Az Utolsó Gyertya Szororátusa évszázadok óta őrködik a Rend szentélyvilága fölött, próbálván értelmet keresni alapítójuk elkínzott látomásaiban. A külvilágiakat nem szívesen látják, mégis egyre csak jönnek és jönnek. Az Astra Militarum egy elit alakulatát, ami egy halálos idegen entitással vívott összecsapás után a Gyertyavilágon keres gyógyírt sebeire, egy olyan asszony – Asenath Hyades nővér – kíséri, aki itt nem számít kívülállónak, bár már évtizedekkel ezelőtt fordított hátat a Szororátusnak.
Miközben megközelítik a Rend fellegvárát, rosszindulatú erők kezdenek gyülekezni a bolygó vihar tépázta tornyai közt – a legsötétebb árnyak azonban nem kintről, hanem épp odabentről, a saját lelkük mélyéről lesnek rájuk.
Érkezik a Világkapu háborúk harmadik kötete a Sigmar pörölyei!

Minden Viharsereg közül, Sigmar Pörlyei azok, akikről a legtöbb történet szól. Az Apoteózis Üllőjén őket kovácsolták ki elsőként, Harcos Páholyaik pedig Sigmar dicsőségének valódi megtestesülései.

A Nomádok Városának árnyékában a Viharszülöttek összetartását Khorne hordái teszik próbára a Vér Kohójának - a Káosz birodalmába vezető átjáró - megtisztításáért vívott küzdelem során. A Viharszülött Öröklétűek sorai között akad valaki, aki felette áll minden harcosnak. Ő a Mennyei Prímusz, Sigmar életre kelt vihara. Évszázadokon át szunnyadt, mígnem istenének hatalmas pörölye, Ghal Maraz vissza nem tért.

De még egy ilyen született harcost is próbára kell tenni, így hát Sigmar Krahl mocsarába küldi fiait, hogy elpusztítsák a Prizmatikus királynak nevezett rettenetes lényt.

Rendeld elő a könyvet ide kattintva!

Vagy még olcsóbban könyvcsomagban, ide kattintva!

Elérhető figurás könyvcsomagban is, ide kattintva!

Íme a 2021-es kiadói tervünk eddig. Ez még egy képlékeny lista, a könyvek megjelenési sorrendje és dátuma változhat, és nem ez az idei teljes lista ;) 

január
Guy Haley Elveszettek és Kárhozottak - A Terra ostroma 2.
Josh Reynolds Lélekháborúk
Graham McNeill A Mars istenei
Dan Abnett A Szent - 2. Gaunt szellemei omni
Chris Wraight A Trón örzői: A Császár légiója - 40K
február-március
Balázsy András Természetellenes katasztrófa - Mysterious Universe
Justin D. Hill Cadia kitart - 40K
Dan Abnett Az elveszett - 3. Gaunt szellemei omni
Graham McNeill Bosszuálló szellem HH29.
Tobias S. Buckell Cole-protokoll - Halo
Gav Thorpe The First Wall - A Terra ostroma 3.
Guy Haley Belesarius Cawl: The Great Work - 40K
Peter Fehervari Requiem Infernal - 40K
David Annandale Roboute Guilliman: Lord of Ultramar - Primarchák
Dave Howard Mentálféreg - Mysterious Universe
Anthology Sigmar pörölyei - AoS
Sandy Mitchell Győzelem vagy halál - Ciaphas Cain 4.
Plusz e mellé nagyon bízunk benne, hogy a DnD kiadványaink, illetve az új vonulataink első elemei is felkerülhetnek.

Források: 

https://www.warhammer-community.com/2021/01/01/new-year-preview-sample-the-decadent-delights-2021-has-in-store/

https://www.warhammer-community.com/2020/12/25/christmas-preview-hedonites-habits-and-hekatarii/

cib