Tuan Blog

Tuan Report 05.08: Ez volt az idei Warhammer Fest Online!

2021.05.06 12:16Kragnos, Vámpírok, Battle Sisterek, Gaunt Szellemei, Orkok, Stormcastok és még sok más. Ez volt az idei online Warhammer Fest!

Első nap: Warhammer Age of Sigmar A Broken Realms Kragnos lesz a kampánysorozat utolsó kötete, a fókuszban pedig Kragnos, a földrengés ura, 
a megtestesült pusztítás áll majd. Kragnos eredetileg halandó volt, de saját erejéből isteni hatalomra tett szert. 
A figurát az összes Destruction sereg tudja majd hozni. 

 

Az idei év egyik leginkább várt AoS megjelenése lesz a Soulblight Gravelords vámpíros serege, akikhez a héten bemutattak pár új karaktert, és egy pár élőhalott farkast. 

Ő itt Lauka Vai, a Rémálmok Anyja a sereg egyik nevesített karatere: 

Ő pedig a dobozból alternatívan megépíthető Vengorian Lord:

A Cursed Cityből megismert Radukar még nagyobb erőre tett szert, és The Beast formában léphet hamarosan a terepasztalra:Radukar a vad Vyrkos vámpírok klánjához tartozik, akik vezére Belladamma Volga úrnő: 


Ez pedig a klasszikus Dire Wolves szett modern kiadása lesz:

 

 

Második nap: Warhammer 40.000 első felvonás 

Az első 40k napon a hamarosan megjelenő Adepta Soroitas Codexről és pár új modellről rántották le a leplet. Az első Morvenn Vahl, Abbess Sanctorum aki nemcsak a Sororitas legmagasabb rangú vezére, hanem a Terra egyik Nagyura is. 

 

A következő újdonság Aestred Thurga and Agathae Dolan voltak, egyikőjük egy relikvia hordozó a másik pedig egy birodalmi pap. 

Új egység lesz a Celestian Sacresants is, akik a nővérek elit testőrei. 

És maga az új, 9. kiadásos Codex: 

The Book of Fire néven folytatódik a Charadon rendszerért vívott kampány, ráadásul ebben a könyvben lesznek Be'Lakor, az első démonherceg 40k szabályai is. 

Aki terepasztalt épít, annak jó hír volt, hogy a Vertigus után újabb Battlezone szett érkezik.

 

 

Harmadik nap: Black Library
Számunkra ez volt a hét fénypontja, kezdjük is egyből legjobb hírrel, hogy figura formát öltenek a Gaunt Szellemei sorozat ikonikus szereplői: Ibram Gaunt komisszár-ezredes 

 

Colm Corbec ezredes 

 

Elim Rawne őrnagy

 

Hlaine Larkin mesterlövész

 

"Namégegyszer" Bragg

Oan Mkoll felderítő őrmester 

De lesz itt még Tanithi Első és Egyetlen könyvjelző is. 

Egy nagy rakás angol nyelvű 40k regény megjelenésre lehet számítani, ami számunka is kifejezetten érdekes, hiszen már megy is a tervezgetés a kiadóban velük kapcsolatban ;) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Negyedik nap: Specialist Games 

Elsőként a Direchasm szezon 8. bandája mutatkozott be, az Idoneth Deepkinek.

Necromunda fronton érkezik a House of Shadows, amiben a House Delaque kapja a főszerepet, hozzájuk érkezik majd specialista doboz is. 

Pilóták figyelem! Jön az Aeronautica Imperialishoz a következő doboz a Wrath of Angels, amivel az Adeptus Astartes és a Craftworld Eldar lép akcióba. Ugyan kis méretben, de végre a GW kiad egy műanyag Thunderhawk Gunshipet is.

 

 

Ötödik nap: Warhammer 40.000 második felvonás 

A 40k bemutatók második napját az Orkok uralták, küzülük is a Beast Snagga squiglovasai. 

Elvileg ez még csak a fele annak, ami az Orkok számára idén jön, és elsőként egy limitált Beast Snagga Army Box képében jelennek majd meg melynek tartalma: 


Ő pedig már ugyan nem lesz benne az army boxban (amiből minden megjelenik majd később külön is), de sok Ork játékos örül majd, hogy végre lesz lehetősélge mega armouros bossot pályára rakni.

Az orkok után meglepetés volt, de idén ráncfelvarrást kap a klasszikus Cadian Infatry Squad doboz, mégpedig egy fejeket és fegyvereket tartalmazó kiegészítő keret képében.


Ezt a videót meg csak úgy otthagyták a stream végén...

Hatodik nap: A rejtély felfedte magát... Age of Sigmar 3. kiadás!

Sok találgatás előzte meg a 2021es Fest utolsó napját, de végül annak lett igaza, aki az idén érkező Age of Sigmar 3. kiadásra gondolt. Nem árultak el sokat még erről, csupán annyit, hogy a kezdődoboz egyik fele (nem meglepő módon) Stormcast lesz, ráadásul a Stormcastok egy teljesen új generációja!

Ő itt például Yndrasta, Azyr egyik kegyetlen bajnoka, akit már számtalanszor újrakovácsoltak. 

 

Ez a harcos egy Vindictor, aki egy modern, Thunderstrike páncélt visel, ami halál esetén biztonságosabb hazatérést biztosít a Stormcast lelkének Azyrba. 

Az Annihilatorok pedig új szintre emelik a nehéz páncélos Stormcast fogalmát.

 

Hogy kik lesznek Azry hőseinek ellenfelei még nem tudni, de kaptunk hozzájuk egy kis ízelítőt: Májusban még lesz két online preview, szóval kíváncsian várjuk mit tartogat még nekünk idén a Games Workshop.

cib