Tuan Blog

Tuan Report 03.23 - Új megjelenések és új termékek érkeztek az üzletbe!

2022.03.22 13:58

 

Kedves Vásárlóink, Olvasóink és Játékosaink! 

Úgy gondoltuk, hogy újfent eljött az ideje, hogy egy picit megszemlézzük, milyen új megjelenések és előrendelések kerültek fel mostanság hozzánk mind Games Workshop, mind pedig a Kiadó frontján. 

Mielőtt fejest ugranánk a hosszú listába, szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy üzletünk készletét nemrégiben nagyban kibővítettük a Ti igényeitek és kéréseitek szerint. Webshopunkon és üzletünkben is megtaláljátok a Vallejo Game Color színeket és egyéb kietgészítőket, a Scale 75 standard és Fantasy színeit és kiegészítőit, valamint egyre több mindent a GreenStuff World és az AK Interactive felhozatalából is! 

Ha esetleg ezen gyártók közül nem láttok még valamit a webshopon, akkor ne féljetek írni nekünk az info@tuan.hu  címen, és utánajárunk, hogy be tudjuk-e nektek szerezni amire szükségetek van. ;) 

 

Cyberpunk Red Indítókészlet  MEGJELENT!

Végre megjelent a nagysikerű Cyberpunk szerepjáték legújabb kiadásának magyar nyelvű kezdőkészlete! A dobozban mindent megtalálsz, ami a játék elkezdéséhez szükséges lehet. 

"A Negyedik cégháború véget ért. A nagykutyák visszahúzódtak a vackaikra a sebeiket nyalogatni, magára hagyva az emberiséget az összeomlott világban.

És ez így frankó.  Mert interfész aljzatokat hordasz a csuklódban, fémet a karodban és csipeket az agyadban. Behuzaloztad és felcuccoltad magad, hogy a Határon nyomulhass.

Odakint egy lehetőségekkel teli világ vár rád. Lehet, hogy ezegyszer talán nem csak magadon fogsz segíteni. Lehet.

A Cyberpunk RED Indítókészlet a tökéletes ugródeszka a klasszikus Cyberpunk szerepjáték legújabb kiadásához. A dobozban a következőket találod:

- Egy szabálykönyvet, amiben mindent megtalálsz, hogy rögvest nekiugorhass a játéknak.

- Egy második, világleírással és kalandmodulokkal teli könyvet.

- Hat testreszabható karaktert.

- Egy Cyberpunk tematikájú kockakészletet (két k10-zel és négy k6-tal).

- Térképeket és tokeneket, amikkel életre keltheted a Cyberpunk világát!"

Cyberpunk Red Alapkönyv előrendelés

Előrendelhető a Cyberpunk Red szerepjáték rendszer teljes szabálykönyve is!

"Üdv a Rőt Korában, csumba! A megacégek az elmúlt néhány évtizedben rendesen hazavágták a világot, és az utolsó háborújuk után mindenki magára maradt.

De no’ para, ez így frankó. Mert az elvadult boosterbandákkal, begőzölt kiborgokkal, céges orgyilkosokkal és a világvégét váró, nihilista kultuszokkal teli világban csakis egy szabály van: élj a Határon.

Nagyobb kockázat, nagyobb jutalom. Mássz a dolgok közepébe, szíts lázadást, légy te a lobbanáspont. Sose vezess lassan, ha fel is tépheted magad mögött az aszfaltot.

Az agyadba drótozott interfészhez csatoltad a Militech pisztolyod, karbonpengéket ültettél a bütykeidbe, a mindent átható rőt derengés enyhe hajnali köd a szemed helyén villogó implantoknak. A világ egy igazi Fenegyerekre vár. Lehet, hogy épp te leszel az.

Cyberpunk RED, a Sötét Jövő klasszikus asztali szerepjátékának legújabb kiadása. A könyvben mindent megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy felfedezhesd a Rőt Korának háború tépázta világát:

– Night City és a Cyberpunk történelmének és földrajzának részletes leírását, plusz infókat a Rőt Koráról.

– Tíz egyedi, játszható Szerepet: a karizmatikus Rockert, a halálos Szólót, a villámgyors adatháborító Netvadászt, a leleményes Technikust, az életmentő (vagy nem) OrvTechnikust, a kőkemény Médiát, a kötelességtudó Szervet, a folyton áskálódó Menedzsert, a ravasz Fixert és a világjáró Nomádot.

– Hasznos cuccok, gyilkos fegyverek, életmentő páncélok és csillogó kiberverek tárházát, vagyis mindent, ami ahhoz kell, hogy az Utca ura lehess.

– Három Faxlap kalandmodult, hogy tudd, miről szól valójában a Cyberpunk.

– A Harci Zóna és a céges telephelyek benépesítésére tökéletesen alkalmas, előre generált ellenfeleket, további számtalan véletlenszerű eseményt, ami segít életet lehelni a Citybe."

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 07.04 
Rendeld elő a készlet erejéig kockaszettel együtt, kedvezményes áron! Az ajánlatért katt IDE!

Regisztrált felhasználóinknak további kedvezmények.

Szeretnél többet megtudni?

Cyberpunk Red ismertető (az angol verzió alapján) az LFG.hu-ról

Szintén, ám ezúttal az iPon.hu-ról

Megnéznéd a játékot élesben? Akkor kövesd a RollPlayer csatornát: 

Castle Falkenstein előrendelés 

A Cyberpunk mellett kiadónk gondozásában és Az AVU EMBEREI fordításában haramosan magyar nyelven is elérhető lesz az R. Talsorian Games steampunk fantasy klasszikusa, a Castle Falkenstein szerepjáték is. 


"Elvarázsrabolva!

Amikor Thomas Olamot, a számítógépes játék-tervezőt varázslattal elrabolta egy zsivány Varázsló és egy Tündeúr, még nem is sejtette, hogy hamarosan ő lesz a kulcsfigurája egy alternatív viktoriánus univerzum feletti uralomért vívott harcnak. Ám még mielőtt a halálos játszma véget érne, szembe kell szállnia óriási Kúszóerődökkel, túl kell járnia Sárkányok eszén, el kell nyernie egy gyönyörű Kalandornő szívét és le kell győznie a Sötét Udvar
Gonosz légióit, melyek bármi áron el akarják őt pusztítani. És akkor talán, de csak talán, megtalálhatja az utat hazafelé...

Ez egy regény. Ez egy játék. Ez mindkettő. Ez a Castle Falkenstein: hihetetlen utazás egy másik univerzumba, mindössze néhány lépésre a miénktől. Olyan hely, ahol Sárkányok és Gőzerő uralják az eget, Tündeurak párbajoznak a mellvédeken, és ahol a Varázslás és a Mághia együtt létezik a viktoriánus kor gázlámpás utcáival. A Castle Falkenstein világában a történet sosem ér véget, hiszen te magad ragadsz szablyát és szősz varázslatot e távoli helyen, a titokzatos Tünde Fátyol túloldalán: a Kalandos Fantázia, a Nagy Románcok és a Mághikus Technológia világában. Ez a CASTLE FALKENSTEIN."

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 04.26

Legújabb, magyar nyelvű Warhammer köteteink: 

Kegyetlen Ravasság MEGJELENT


A Kegyetlen ravasság az első, magyarul megjelent ork nézőpontból írt regény.

"Ufthak Feketesólyom és a zöld horda elözönli a Haephastot, az Adeptus Mechanicus szajréban gazdag kohóvilágát, csakhogy rá kell jönniük, hogy Badrukk Kap’tány, a legendás kalóz megelőzte őket. Miközben hadvezére, a Legnagyobb Mérnork időszakos szövetségre lép a kapitánnyal, Ufthak az Impérium legfejlettebb védőinek szétverésével és a legnagyobb kincs megszerzésével akar nevet szerezni magának. Ám a horizonton imbolygó gigászi hadigépezet, Badrukk trükkjei és egy végtelenül idegesítő grot mellett Ufthaknak már a puszta túléléshez is Mork kegyetlen ravasságára lesz szüksége."

Végtelen háború MEGJELENT

Előbukkant a hipertérből a Hórusz Eretenekség sorozat 33. kötete! 

"A Császár elképzelése az emberiség felemelkedéséről odalett. A Nagy Hadjárat nem más, mint egy halványuló emlék. Az egység álma nincs többé. Hórusz lázadása a Birodalom minden szegletére átterjedt, és a háború szinte naponta nyeli el az újabb és újabb világokat és rendszereket. Most azt kérdezik maguktól, vajon az árulás mindvégig előrelátható volt? Ezekben a sötét időkben csak egy dolog biztos: a galaxis soha többé nem ismeri meg a békét, sem most, sem ezer emberöltő múlva... Ez az antológia huszonegy történetet tartalmaz a Hórusz Eretnekség idejéből, David Annandale, Aaron Dembski-Bowden, John French, Guy Haley, Nick Kyme, Graham McNeill, Rob Sanders, Andy Smillie, James Swallow, Gav Thorpe és Chris Wraight tollából."

Vérvonalak

Megjelent a Warhammer Crime sorozat első magyar nyelvű regénye, a Vérvonalak Chris Wraight tollából:

"Varangantua hatalmas városában az élet olcsó, de a hibák sokba kerülnek. Amikor a város végrehajtóinak egyik nyomozóját, Agusto Zidarovot megbízzák egy gazdag család eltűnt sarja felkutatásával, a probátor jól tudja, mennyire kicsi az esélye annak, hogy a fiút életben találják. A válaszokat követelő emberek azonban hatalmasak és könyörtelenek, és Agusto hamarosan elmerül a bűnügyi kartellek és a vállalati háborúk világában, ahol még egy végrehajtó túlélése sem garantált. Ahogy a bizonyítékokat követve egyre mélyebbre ássa magát a város sötét ügyeiben, olyan titkokra bukkan, amelyeket maguk a hatalmasok rejtettek el. Ahogy a háló bezárul Agusto körül, kénytelen szembesülni azzal, hogy néhányan bármit hajlandóak megtenni az életben maradásért…"

Testvérvadász

A Testvérvadász oldalain folytatódik Gotrek és hű társa Felix kalandjai, ahogy az ikonikus duó egyre közelebb kerül a trollvadász végzetéhez: 

"Hajdan elképesztő kalandokat éltek át együtt, de már régóta külön utakon járnak. Felix megházasodott és megállapodott, de titokban vágyik  fiatalkorának izgalmaira. Amikor lehetőség adódik rá, vállalja az utazást, ami valószínűleg az utolsó lesz számára. Miközben a Végidők káosza elnyeli Kislevet, Gotrek és Felix ismét egymás mellett harcol a troll király hordái ellen, Ulrika, Snorri és Max oldalán, ám amikor napvilágra kerülnek a hosszú ideje rejtegetett titkok, ismét elszakadnak egymástól a régi barátok, és nem mindegyikük jut ki élve Kislevből…"

Titkok Városa

Újabb kötettel bővült Sigmar Kora is. A regény a titkok városába, a misztikus Excelsisbe kalauzolja 
az Olvasót: 

"Excelsis, a titkok városa, a civilizáció impozáns bástyája az Elfajzottak vad Birodalmában. Kanyargó utcáin és sötét sikátoraiban a kufárok próféciákkal kereskednek, amelyek szilánkjait a Valaha Volt Világ ősi maradványaiból bányásszák, s még a legszegényebb emberek is bepillantást nyerhetnek a jövő egy-egy pillanatába. Nem lehet azonban minden próféciában megbízni. Amikor Armand Callis, a városőrség tizedese sötét titokra bukkan, egyszerre azon kapja magát, hogy a korábbi bajtársai elől menekül, és egy olyan gaztettel vádolják, amelyet nem követett el, s csupán a boszorkányvadász, Hanniver Toll bizonyíthatja az ártatlanságát. A szokatlan párosnak együtt kell működnie a város megmentéséért zajló vesszőfutásban, amely egész Excelsist rettegésbe és őrületbe ránthatja."

 

Legújabb magyar nyelvű Warhammer előrendelések: 

Sabbat-Háború

Előkészületben a Sabbat-Háború, egy novelláskötet Dan Abnett szerkesztésében, ami 

a különböző, rövid történeteken át mutatja be a Sabbat világokért vívott véres háború történéseit: 


"A Sabbat Hadjárat csupán egy a Birodalom hatalmas területén zajló véres kampányok közül. A frontvonalon az Astra Militarum jól képzett ezredei - köztük a Gaunt Szellemeiként ismert, vitéz Tanithi Első és Egyetlen – szállnak szembe a Káosz, az emberiség ősellenségének könyörtelen fenyegetésével. Nincs más – és nem is lesz – csak háború.

Ez az antológia a Sabbat Világokért zajló csaták első sorába visz, és vadonatúj történeteket tartalmaz a Black Library legelismertebb szerzőitől, köztük Dan Abnett-től Graham McNeilltől, John Frenchtől, Matthew Farrertől és Reachel Harrisontól."

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 04.28 

A Selenar Fiai


Előrendelhető a Terra Ostroma első, számozott kötetek között játszódó rövidregénye, 

A Selenar Fiai is, amiben az Angelus Exterminatus kötetből megismert Sisypheum űrhajón szolgáló 

űrgárdisták története kapott folytatást: 

"A Sisypheum legénysége, a Széthasadt Légiók, megtörtek, a tűrőképességük határán megosztottá válnak. Nem tudják eldönteni, hogy feltámasztott kapitányukat kövessék egy öngyilkos küldetésre, vagy engedelmeskedjenek a parancsnak, és a Terrára visszatérve, csatlakozzanak astartes testvéreikhez. A megosztott harcosok a kryptos által elfogott, kusza üzenet nyomait követve, leszállnak a Lunára, ahol a hűségüket, a kötelességtudatukat és az egymás iránti elkötelezettségüket is próbára teszi, amikor elszabadulnak a génmanipuláció első korszakának ősi borzalmai, és felbukkan egy rég eltemetett titok. Egy titok, aminek messzemenő következményei lesznek a galaxis történetében, attól függetlenül, hogy végül kinek a kezére kerül a Terra."

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 05.12

Fárosz

Hamarosan megjelenik a Hórusz Eretnekség grandiózus regényfolyamának 34. 

kötete is magyar nyelven, a Fárosz, amiben az Éjurak mérik össze erejüket az Imperium 

Secundust védelmező Birodalmi Öklökkel és Ultragárdistákkal:

"A nemes Sanguinius császár Macragge-ről uralkodik, az Imperium Secundus a remény magányos jelzőfénye, miközben a Hadúr erői továbbra is a galaxisban tombolnak. Roboute Guilliman még mindig az Ultramar ura, s meggyőzte testvérét, hogy a Terra elesett, és hogy a Sothán álló rejtélyes Fárosz-hegy most az emberiség jövőjének kulcsát rejti. Ám az Éjurak, Konrad Curze kegyetlen és könyörtelen fiai az árnyékból figyelnek, és készülnek arra, hogy megindítsák régóta tervezett támadásukat a Fárosz ellen..." 

VÁRHATÓ MEGJELENÉS: 04.14

Games Workshop megjelenések terén nemrégiben az Eldarok kaptak egy már jóideje megérdemelt, széleskörű fejlesztést.

Eldritch Omen ( utolsó darabok)

A limitált megjelenésű Eldritch Omens doboz indította az új Aeldari megjelenések hullámát. Maga a doboz egy két fős kezdőszett, ami akár meglévő seregek kiegészítésére is alkalmas. 
Tartalmát tekintve csupán a Forgefiend olyan, ami már eddig is elérhető volt, és a Chaos oldalon minden más, a Warpsmith és az 5 fős Chosen osztag is új, a Káosz játékosok legnagyobb örömére. Viszont azok, akik inkább az eldák ősi fajának megmentésén munkálkodnak a terepasztalon a szett 3 új készletet, egy számos opcióval felszerelhető Autarch modellt, 5 Rangert és 3 Shroudrunner jetbike-ot is tartalmaz.  

Codex: Aeldari

Az Eldák legújabb, 9. kiadásos Codex seregkönyve egy igazán vaskos darabra sikerült a maga 200 színes-szagos oldalával, sőt a lapok egy igencsak erős sereg szabályait rejtik. Igazából a könyv 3 sereg Codexe egyben, hiszen a Craftworld eldák mellett a Harlequinek és az Ynnari eldák számára is ez kell a játákohoz. 

Datacards: Aeldari

Az elda datacard pakliban találjuk a sereghez szükséges Stratagemeket és pszi képességeket is, amelyekből akad egy pár, ugyanis összesen 93 lap kapott helyet a készletben. 

Aeldari Dice

Ahogy az új seregeknél szokás az eldák is megkapták a maguk gyönyörű, speciális kockaszettjét. 

Guardian Defenders/Storm Guardians

Végre, oly' sok év után, az elda mestervilágok alap milíciáját kitevő Guardianok is új szettet kaptak, ráadásul végre a közelharci Storm Guardianok összeszereléséhez is minden megtalálható a dobozban, a klasszikus shuriken katapultos és nehézfegyver paltformos Guardian Defenderek mellett.  

Dark Reapers

Az Aspect harcosok képezik az elda seregek elitjét. Azok, akik a Harcos Útját választják Khaine hadisten egyik aspektusát elevenítik meg a csatatéren, és ezek közül egy a Dark Reapers. Ezek a koponyamaszkos harcosok Khaine isten Pusztító oldalát jelképezik, és ehhez méltó módon irtózatos erejű nehézfegyvereket forgatnak.  

Maugan Ra

Minden Aspect templom élén egy Főnixúr, egy legendás és halhatatlan harcos áll, aki az adott Aspect legerősebb megtesesülése. A Dark Reaperek számára ez Maugan Ra, a Lelkek Kaszása, egy kegyetlen harcos, aki mentálisan összekapcsolt shurkienágyújával halálos pontossággal ritkítja az ellenség sorait. 

Warlocks

Azok az Aspect harcosok, akik elhagyják a Harcos Útját, hogy pusztító, pszichikus képességeik fejlesztésébe fogjanak Warlocká válnak. Ezek az eldák egyaránt jártasak a harcban és a mágia rejtelmeiben is, így tökéletes kíséretet nyújtanak egy Farseer mellé. 

Kill Team: Nachmund

Tavaly elstartolt a megújult Kill Team 2. kiadása, amihez most 3 havonta érkezik egy új, terepeket és két új csapatot tartalmazó doboz, melyek közül a soron következő a Nachmund nevet kapta. Ebben a készletben egy teljesen új szett, az Aeldari Corsairek és az upgrade kerettel ellátott Chaos Space Marines box található meg.  

Combat Patrol: Grey Knights & Thousand Sons

Hónapokkal a Codex seregkönyveik megjelenése után végre befutott a titkozatos űrgárdista rendház, a Grey Knights és az árulóvá lett Thousand Sons légió megújult kezdődoboza is. Grey Knights oldalon a készletben egy Terminator Librarian, egy 5 fős Strike Squad, 5 Paladin Terminator és egy Nemesis Dreadknight kapott helyet. 

Magnus fiainak, akik nyílván semmi rosszról sem tehetnek egy Infernal Masterrel, 5 Scarab Occult Termiantorral és 20 Tzaangorral kell beérjék.   

Castellan Crowe

Azok, akik anno lemaradtak a Hexfire dobozról, végre külön is megrendelhetik Castellan Crowe megújult modelljét...

Infernal Master

... ahogy a Thousand Sons Infernal Masterjét is. 

Márciusi White Dwarf

Ha a Császár is úgy akarja, akkor hamarosan befut a márciusi Fehér Törpe magazin is, amiben ajándék poszterek mellett Kill Team Harlequin szabályok és ajándék Warcry illetve Age of Sigmar kártyák is lesznek. 

Ugyan még nem tudni, hogy pontosan mikor, de az már bizonyos, hogy a soron következő új 40k Codex megjelenés a tyranidáké, akik a Codex mellett már biztosan kapnak egy teljesen új figurát, a háttértörténetből modellé formált új szörnyeteget, Mortex Parazitáját. 

Illetve maradjunk annyiban, hogy a megújult 'Nida kezdődobozban is lesz mit festenie azoknak, akik ebbe a sergbe szeretnének kezdeni, ugyanis a Hive Tyrant és 3 Warrior mellé nem kevesebb, mint 36 Termagantot és 3 Ripper Swarmot paszíroztak bele.  


 

 

Ezt pedig csupán itt hagyjuk a végére: 

 

Források: 

https://www.warhammer-community.com/2022/03/08/sighted-a-terrifying-new-tyranid-organism/
https://www.warhammer-community.com/2022/03/07/get-ready-to-gorge-on-the-galaxy-with-combat-patrol-tyranids/
https://www.warhammer-community.com/2022/03/07/the-new-tyranid-codex-is-coming-so-get-your-first-look-at-its-awesome-cover-art/

 

 

cib