Tuan Blog

Adepticon 2022 újdonságai: Chaos Knights, Underworlds és HORUS HERESY!

2022.03.24 07:06

Lezajlott az éjjel az Adepticon Preview, és volt mit nézni. Új Necromunda kiegészítő, Underworlds warband, Age of Sigmar terepek és egy karakter, Chaos Knightok, valamint közeleg a Hórusz Eretnekség második kiadása, jelige: "Mert ez műanyag". 

Magyar idő szerint az elmúlt éjszaka tartották meg az Egyesült Államokban a 2022-es Adepticon redezvényt, ami az egyik legnagyobb esemény a mi kis hobbinkban. Természetesen a GW, szokásához híven most is egy preview streammel örvendeztetett meg minket az alkalom tiszteletére és, Ó anyám... Vágjunk is bele!

 

Kezdjük a legfontosabbal! Végre... végre... végre... Már jóideje suttogtak az internet bugyraiban, pixeles fotókra mutogatva, és a Hórusz Eretnekség hívei félve tették fel a nagy kérdést: "Igaz lenne? Ez a műanyag marine-ok egyikeha csak szemem nem csalja bűvölet" És végre a GW is hivatalosan lerántotta a leplet a Horus Heresy legújabb (szám szerint második) kiadásáról! 

Aki nem annyira jártas wargame körökben annak elmondjuk, hogy a 40k és a Horus Heresy táblás verziója a játék 7. kiadásában létezett együtt, lévén ugyanazt a szabályrendszert használta mind a két játék. A legtöbb modellt a Forge World gyártotta műgyantából, de azért akadt egy-két műanyag szett is. Azóta viszont a 40k átlépett a 8, majd a jelenlegi 9. kiadásba, de a HH maradt az immáron sajátjának számító 7-ben. 

Nos idén érkezik a következő iteráció, ami szintén hű marad a 7. kiadás szabályrendszeréhez, de a GW szerint az modernizáción és némi ráncfelvarráson esett át. De ami a legszembetűnőbb, hogy végre, a legtöbb Légió által használt, nem specifikus egység átnyargal majd műanyagra (míg a speciális egységek és karakterek maradnak Forge World műgyanták). 

Ennek első példánya a teljesen új (és a képek alapján rendes méretarányra igazított, értsd alig kisebb egy primarisnál) Mark 6 Corvus energiapáncélt viselő Tactical Marine. A Mark 6, vagy más néven a "Beaky" (Csőrös) ikonikus, hegyes orrú sisakjáról kapta a nevét és minden páncél közül ez volt a leghalkabb és a legmodernebb szenzorokkal felszerelt. Emiatt elsődlegesen a Hollógárda és az Alfa Légió kedvelte, de az Eretnekség végére minden Légióban ez vált az egyik leginkább használt modellé. Ennek egyik oka, hogy a háború olyan iszonyatos volt, hogy mindenki azt használta, amit talált.  

 

Mindamellett, hogy iszonyat jól néz ki, a Mark 6 egy visszatekintés a 40k ikonikus, ősi múltjába.

 

Az RTB01-es Space Marine szett volt az első, műanyag űrgárdista készlet 1988-ból: 

A Tactical Marine mellett bemutattak egy szintén műanyag Praetor modellt is. A 31. évezred űrgárdista légióiban a praetor tisztség azoknak a veterán tiszteknek járt, akik már egy egész káptalant irányítottak. 

És ne felejtsük el a lényeget, a cinamatic trailert se, ami enyhén szólva is ütős lett. Mindenképpen nézd meg, még akkor is, ha már láttad! 

 

 

A Horus Heresy után vessünk egy pillantást az új Necromunda megjelenésre is! A Necromunda, a 40k azonos nevű bolyvilágán játszódó, oldalanként átlagosan 10-15 figurát használó skirmish rendszere, ami eddig a Primus boly alsóvárosában található bandák veszedelmes és harcokkal teli életét mutatta be. Az új kiegészítő, az Ash Wastes azonban elhagyja a város ódon falait, hogy a bolyok között húzódó, radioaktív sivatagok Mad Max világába kalauzolja a játékosokat.   

A kiegészítőhöz érkező kezdődobozban, a jól ismert Orlock Gang mellett kapunk egy csapat Ash Waste Nomads figurát, akik ezen rettenetes pusztaság bennszülöttjei: 

Illetve a nyílt tereknek hála bekerülnek a játékba a járművek is, melyek közül az első az Orlock Outrider Quad: 

A dobozban új terepek, egy játéktér, kockák, kártyák és szabálykönyv is lesz: 

 

 

 

Érkezik a Warhammer Underworlds: Harrowdeep szezonjának negyedik csapata, a Frankenstein szörnyeire emlékeztető zombi bagázs, az Exiled Dead is: 

 

 

40k fronton most a Lovagoké a főszerep, ráadásul mindkét oldalon. A Chaos Knightok egyrészt két teljesen új lovagot is kapnak. Az egyik a csápokkal és egy méretes volkit fegyverrel ellátott Knight Abominant: 

 

A másik pedig a dedikált káosz Armiger, a Carnivore:

A két új, káosz hitű Lovag (pontosabban három modell, mert 1 Abominant és 2 Carnivore) először egy Army Set keretében lesz kapható, ami tapasztalataink szerint egy limitált megjelenésű, jóárasított doboz, amiben a modellek mellett egyedi borítós Codex is helyet kap. 

Illetve a Chaos Knights mellett a lojalista Imperial Knights Codex is már a kanyarban van:

 

 

A Blood Bowl szerelmesei számára is jó hírünk van, ugyanis visszatér a vérfoci mezejére a Birodalomtól északra fekvő, fagyos, zord vidék csapata, a Norse Team:

 

 

Age of Sigmar vonalon a jelenlegi 3. kiadás története a Realm of the Beasts Halandó Birodalmában játszódik és ehhez mérten érkezik is egy tematikus tereptárgy szett, a Thondian Strongpoint: 

 

A terepek között egy Endless Spell is befigyel, a Krondspine Incarnate of Ghur minek szabályai a Season of War: Thondia kampánykönyvben lesz megtalálható, új küldetésekkel egyetemben.  

Szerencsére nem csak tereptárgyak és elszabadult varázslatok kerültek bemutatásra az AoS-hez, hanem egy kísérteties új Nighthaunt karakter is. Ő itt Awlrach the Drowner, aki életében egy, fogalmazzunk úgy, hogy nem túl sikeres révész volt, aki ahelyett, hogy átszállította volna a habokon utasait, inkább vízbe folytotta őket... 

 

Végül, de nem utolsó sorban, ahogy szokott, egy kis heccölés is belefért még a GW részéről. Az alábbi videóban végre belengetik a 9. kiadásos Chaos Space Marine Codex-et, 2 Woundos űrgárdistákkal és nagyon úgy néz ki, hogy több új készlettel együtt: 

 

Források: 

https://www.warhammer-community.com/2022/03/24/warhammer-preview-online-adepticon-all-the-massive-reveals-are-right-here/

cib