Tuan Blog

Beast Snagga Orks Army Set előjegyzés

2021.06.26 10:30

Az Age of Sigmar Dominion előjegyzés sikerén felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy a jövőben megjelenő más limitált dobozokra is kiterjesztjük ezt a lehetőséget. Részletek a blogbejegyzésben. 

A Beast Snagga orkok hisznek abban, hogy egy igazán jó háborúhoz nem a Mekboyok által épített lassú, zajos gépekre van szükség, csupán egy erős és vad squigre, minek hátán a csatába lovagolhatnak. 
A Beast Snaggák az orkok egy önálló "fiókkultúrája", akik híresek az általuk tenyésztett, vad és zabolátlan squig bestiákról. Bár nem tartják sokra a wartrukkokat vagy a Speed Freaksek száguldó masináit, azért nekik is szükségük van a mekboyokra, ha a bestiáik által leharapott végtagok pótlásáról van szó.
Nomád életmódot folytatnak és prédáik a galaxis legnagyobb szörnyetegei, vagy akár gépezetei, mint mondjuk a birodalmi Lovagok. Leginkább a hagyománytisztelő Snakebites klán soraiban lehet őket megtalálni nagy számban, de bármelyik ork Waaagh soraiban felbukkanhatnak.

A Beast Snaggák a terepasztalon egy 26 figurát tartalmazó, limitált példányszámos Army Boxban debütálnak majd. 
Akár önmagukban vagy egy vegyes Ork sereg részeként is a pályára lehet majd tenni őket. 

A pontos megjelenési dátum és a doboz ára jelenleg még ismeretlen. 

A doboz tartalma a következő: 
20x Beast Snagga Boyz 
1x Beast Snagga Nob on Smasha Squig 
3x Squighog Boyz 
1x Zodgrod Wortsnagga 

 

Egy Beast Snagga Boy. Ők teszik ki a sereg gerincét, és a feladatuk a préda csapdába ejtése.

A Squighog Boyok őrült és vakmerő zöldbőrűek, akik nagyra nőtt, négylábú squig bestiák hátán vágtáznak a csatába. Gyakran náluk kisebb, de az átlagos Grotoknál okosabb és sunyibb Saddlegitzek egészítik ki őket. 

Zodgrod Wortsnagga egy új* nevesített karakter. Ő egy Runtherd, vagyis egy olyan ork, aki a segédként, szolgaként vagy épp ágyútöltelékként** használt grotok tenyésztésével van megbízva. Sokáig kitaszítottként kellett élnie, ugyanis unortodox gondolkodásmódja, mi szerint a grotok nem teljesen hasznavehetetlenek, nem tett jót a reputációjának a többi ork szemében. Ennek ellenére sikerült kitenyésztenie egy csapat "Super-Runt"-ot, akik erősebbek, okosabbak és gyorsabbak is az egyszerű grotoknál. 

Mint ahogy más ork klánok esetében, úgy a Beast Snaggák élén is a legnagyobb, legerősebb és legkeményebb egyedek, vagyis a nobok állnak. A kezdődoboz élén is egy ilyen nob lovagol majd, kemény-kobakú bestiája, a Smasha Squig hátán.

Illetve egy 9. kiadásos, egyedi borítós Ork Codex is része lesz a doboznak.

A doboz ebben a formában limitáltan lesz elérhető, bár a tartalma jelenlegi információink szerint később külön-külön is megjelenik majd. 

Ha valószínűleg szeretnél majd egyet magadnak, jelezheted felénk ezen a kérdőíven, a feliratkozás nem jár vásárlási kötelezettséggel.

*Igazából nem új, hanem egy visszatérő karakter, ugyanis már volt figurája, csak épp 28 évvel ezelőtt.
**Néha az ágyútöltelék szerepet konkrétan kell érteni, ugyanis a Shokk Attack Gun nevű fegyver egy grotot gyorsít fel szuperszónikus sebességre, majd azt lövi ki a célpontra.  

cib