Tuan Blog

Felix és Gotrek - Vadász és Gúlvadász között történt

2022.08.30 16:00

A Vadász az utolsó, még az Öreg Világon játszódó történet, míg a Gúlvadász már Gotrek, Sigmar Korában zajló kalandjairól szól.

A két könyv között történt eseményeket egy csak audiodráma formájában megjelent novella, a Realmslayer meséli el. Azért, hogy teljesen érthető legyen a történet, írtunk nektek egy magyarázó összefoglalót róla:

SPOILERES rész következik, ha nem akarod lelőni a cselekményt, csak a Vadász kiolvasását követően olvass tovább!

A Vadász végül visszatért. A Káosz Birodalmával való végtelennek tűnő csata után a korának legnagyobb szörnyvadásza, Gotrek Gurnisson egy számára eddig ismeretlen vidéken találja magát, a Halandó Birodalmakban. Miután megküzdött a Káosz démonaival, teljesítette a saját esküjét és elesett a Káosz birodalmában, Gotrek valahogy mégis túlélte a régi isteneket és az Öregvilágot, hátrahagyva maga után Felixet.
Ebben az új, ismeretlen világban, ahol az istenek a földön járnak, és a sötét hatalmak pedig egyre csak erősödnek, Gotrek teljesen idegennek érzi magát. Semmi sem olyan, mint amire emlékszik. Az esküje idejét múlt, a birodalmakat pedig a Káosz uralja. Amikor Gotrek megtudja, hogy Sigmar a sötétség elleni háború során halhatatlanná tett emberbajnokokat küld harcba az úgynevezett Viharszülött Öröklétűeket, Gotrek rádöbben, hogy a végzete miért is hozta őt ebbe az új korba. Meg kell találnia Felixet. A Viharszülöttek nyomába ered, mert a meggyőződése, hogy barátját az ő soraikban találja majd. Csak ezután lelheti meg azt a dicső halált, amit oly’ régóta keresett. Ám Grimnir vajon miért őt választotta ki erre a feladatra? Az istenek miért vele packáznak?
Gotrek a régi társát keresve a tűzvadászok tömlöcében köt ki, akik kapcsán szent meggyőződése, hogy mivel hozzá hasonlatosak és valamilyen okból közös nyelvet is beszélnek, csupán a démonok játszadoznak az elméjével és nem lehetnek valósak. A tűzvadászok duardin zsoldosok, akiknek ijesztő hírneve van a Birodalmakban. Grimnir hadisten szolgálói, akik esküt tettek arra, hogy lemészárolják az ellenségeiket. Gotrek cellatársa, a duardinok által gyűlölt fajból származó aelf, Maleneth Banyapenge Khaine egyik orgyilkos lánya, aki valami ismeretlen okból kifolyólag a nyakában lógó medállal társalog, melyben néhai úrnője lelke lakozik. Ebben a börtönben találkoznak a sebesült Viharszülöttel, Trachossal is. Felixnek viszont nyomát sem találja Sigmar szolgálói között.
Gotrek végül megakadályozza azt, hogy a skavenek lerohanják a tűzvadászok erődjét, és a démoni rituáléhoz szükséges rúnát magához veszi, majd a saját testébe kovácsoltatja, hogy az a legnagyobb biztonságban legyen az ellenség karmai elől. Maleneth Banyapenge ekkor csatlakozik Gotrekhez, mert fő küldetése az, hogy megszerezze Azyr rendjének azt a rúnát, ami már Gotrek testének a része. Az már csak az események külön pikantériája, hogy a rúna hatalmas ereje a vadászt segítené, ha az hajlandó lenne használni Grimnir áldását. Maleneth segít Gotreknek eligazodni a vadász által teljesen ismeretlen Birodalmakban. Az újonnan kialakult páros mellé szegődik a Viharszülött Trachos is, akinek szintén az a feladata, hogy megszerezze a Gotrek mellkasában lévő rúnát, hogy a fegyver hatalmas erejével segítse Sigmar seregeit a háborúban.
Gotrek a végzetét keresi az új, Halandó Birodalmakban, miközben két új társa az ő, és egymás halálát kívánják.

cib