Tuan Blog

Chalnath, a Kill Team következő állomása

2021.10.30 12:00

Kedves Kill Team rajongók!

A Kill Team legújabb kiegészítője a Warhammer 40.000 univerzum egy újabb állomására kalauzol el minket, Chalnath-ba, másik nevén az Imperium Nihilus zónába. Több xeno faj közül a T'au-k Ötödik Terjeszkedési Hulláma ért ide, céljuk a Vedik rendszer megszerzése a 'Nagyobb jó' számára. A rendszer bolygóit és rogue trader-jeit a szokásos módon kereskedelmi ajánlatokkal környékezték meg először, majd csepegtették nézeteiket a megfelelő fülekbe. A Vedik éhező lakosságát az élelmiszerszállítmányaik révén édesgették magukhoz, így a Víz kaszt számára nem okozott különösebb problémát diplomáciai úton átvenni az irányítást. Úgy tűnt a hatalomátvétel zökkenőmentesen lezajlik, azonban minden figyelmeztetés nélkül egy megtépázott birodalmi flotta jelent meg a rendszer peremén. 

A hajók csatanővéreket hordoztak; egy szent háborús flottától sodródtak el, és kötöttek ki itt. Mivel a T'au-k csak mutatóba hoztak magukkal harci alakulatokat, így a Nővérek számára nem okozott problémát az elsöprésük. Azok a T'au kereskedők és diplomaták, akik nem tudták elhagyni a rendszert időben, a föld alatt kerestek menedéket. Az ő felkutatásukra és kiírtásukra alakult meg a Csatanővérek berkein belül a Novitiate-ek alakulata. Azonban, a Shadowsun parancsnok vezette Ötödik Terjeszkedési Hullám erői nem tettek le a rendszer megszerzéséről. Pathfinder-ek elit alakulatai szálltak szembe a Novitiate-ekkel, hogy előkészíthessék a terepet Shadowsun inváziós erői számára.

A rendszerbe újabb birodalmi hajók érkeztek, akik versenyt futnak az idővel, mielőtt az Ötödik Terjeszkedési Hullám erői is ideérnek. Ebbe a konfliktusba kalauzol el minket a Kill Team: Chalnath.

De mit is fog tartalmazni ez a nagy doboz?

Először is: két tejles csapatot kapunk. Egy osztag Adepta Sororitas Novitiates néz farkasszemet egy felturbózott T'au Pathfinder osztaggal. 

A Novitiates egy képzés alatt álló Adepta Sororitas osztag, akiknek még bizonyítaniuk kell hogy érdemesek a teljes jogú rendtagságra. Élükön egy Adepta Superiorral, az osztag autopisztolyokkal, kardokkal és lángoló hittel felvértezve száll szembe az elleséggel.

Ehhez a két kerethez tartozik egy upgrade is, hogy még változatosabb figurákat rakhassunk össze.

Mindeközben a T'au játékosok a meglévő Pathfinder készletet szintén egy upgrade kerettel egészíthetik ki, prototípus fegyverek, drón irányító rendszerek, és hasonló kísérleti eszközök találhatóak meg az új kereten.

Tereptárgyak nélkül nem lenne teljes egy ilyen doboz, az Imperial Ruins elemeiből kapunk a dobozban.

És ha ez még nem lenne elég, a szokásos kétoldalú táblát is megkapjuk. Íme:

A kiegészítő szabályait egy 96 oldalas szabálykönyv fogja tartalmazni, háttér történettel, Spec Ops kampánnyal, valamint kilenc szcenárióval.

Mostanában a nagy dobozok megjelenésénél megszokott alacsony példányszám problémája most úgy néz ki nem fog felmerülni (vagy máshogyan), ugyanis a Games-Workshop ígéretett tett arra, hogy aki angol időzóna szerinti november elsején reggel nyolcig leadja előrendelését, az garantáltan hozzájut a példányához a megjelenés napján. Reméljük, a Games-Workshop asztropatái valóban ilyen jól ki tudják számítani a warp viselkedését, és tudják tartani magukat ehhez az ígérethez.

A külső után nézzünk a szabályokba is bele!

A Novitiate osztag ahogyan már említettük, Csatanővér aspiránsokból áll, akik vagy teljes jogú harcosokká válnak, vagy valamelyik nem harci szervezetnél kötnek ki, élükön pedig a Novitiate Superior áll. Íme a Superior adatlapja:

Az osztagban egyedül ő érdemelte ki hogy viselhesse az ikonikus páncélt, és bolterrel hirdethesse a Császár dicsőségét.

A Novitiate Superior jobbkeze a Novitiate Exactor, aki két neuro-korbáccsal vonul csatába.

A neuro-korbács egyanánt szolgál a kevésbé lelkes nővérek motiválásra és az ellenség demotiválására. Azonban vannak itt komolyabb fegyverek is. Vajon mi lehetne jobb egy lánckardnál? Természetesen egy akkora lánckard, ami nagyobb a hordozójánál is!

Az Adepta Sororitas sereget ismerők közt nem lesz ismeretlen az Acts of Faith, Kill Team rendszerében is kifizetődik buzgó fanatikusnak lenni. És hogy milyen formában? Újradobások és kritikus sebzés a hit jutalma. Így fog műküdni a játékmechanizmus:

Vagyis, gyűjtjük a hit pontokat, aztán pedig elköltjük őket:

A Sororitasok után szemezgessünk a T'au szabályok közül!

A T'au Pathfinderek az egész életüket a háborúnak, a T'au 'Háború művészetének' tanulmányozásának szentelik. Remek érzékkel olvassák a csaták menetét, és avatkoznak közbe ahol szükséges.

A T'au hadviselés alapvetően két doktrina köré épül: a Kauyon, vagyis a 'Türelmes vadász', és a Mont'ka, azaz 'Gyilkos csapás' köré. Míg az első az ellenség csapdába csalásáról vagy csapdába ejtéséről szól, addig utóbbi a mobilitás köré, a rajtaütésszerű támadásokra helyezve a hangsúlyt. Következő szabályokkal próbálták átültetni ezeket a játékba:

A Warhammer 40.000-ből ismert Markerlight (jelzőfény) rendszer is átültetésre kerül a Kill Teambe:

Végezetül beszéljünk a tereptárgyakról, ezen a téren is jön pár újdonság, köztük az egyik legfontosabb: az egységeink végre használni tudják majd az ajtókat rendeltetésszerűen!

Az ajtókhoz hasonlóan a búvónyílások is használhatóvá válnak:

Taktikailag az egyik legfontosabb változás azonban a magaslatokra vonatkozó szabályok. Ezentúl ugyanis lesz jelentősége annak, ha valaki magasabbról tüzel valakire!

Összességében egy izgalmas dobozról beszélhetünk, mindenképpen színesíteni fogja a Kill Teamet, és nagyobb taktikai mélységet fog adni neki. Ne felejts el hétfő reggelig előrendelni, hogy megérkezzen időben a doboz!

Itt tudod megrendelni.

cib