Tuan Blog

Kiadói hírek - 2022.09.02

2022.09.02 16:30

Őszi hírek megjelenésekről és változásokról - Cyberpunk, futárköltségek

Kiadói híreink, késések, árváltozás!

Mint ahogy ti is tapasztalhattátok az elmúlt időszakban a könyvkiadási szakma - és amúgy a világ jó része - komoly kihívások elé nézett. Mi nagyon szerettük volna, ha ezek a problémák nem gyűrűznek le a rajongók, vásárlók szinjére, ha meg tudjuk oldani őket némi átszervezéssel, odafigyeléssel, plusz munkával. Ez egy ideig működött is... leszámítva, hogy voltak olyan kötetek, amelyek akár több hónap késéssel, vagy épp hónapnyival hamarabb érkeztek..., de megjöttek. Idén 22 kötetben 25 cím érkezett meg eddig újdonat a boltokba, 7 kötetünk van a nyomdai gyártás különféle fázisaiban, 12 kötetben 18 cím fordítást/írást követő előkészítése folyik. Ha újabb nagy rengések nem érnek minket, akkor messze megduplázzuk a tavalyi megjelenési számainkat. Ezek nagy sikerek, amelyekben igen komoly része van a ti kitartó érdeklődéseteknek is. Sajnos azonban a negatív változások minket is arra késztettek, hogy átgondoljuk a stratégiánkat, és kissé lelassítsunk, átszervezzünk, hogy jövőre is folytathassuk az elmúlt években bejáratott sorozatainkat ás új kötetekkel jelentkezhessük.


A célunk az volt, hogy a korábbi kiadó tervből egyetlen címet se kelljen a következő évre tolnunk, illetve a meglepetésnek szánt új sorozatainkat is elindítsuk. Ennek fényében az alábbi változások várhatóak kiadónk háza táján:

Sajnos a Cyberpunk alapkönyv megjelenését az év végére kell eltoljuk, mivel megfelelő tesztelés, javítás és átnézés nélkül nem akarjuk megjelentetni.
Természetesen abban az esetben, ha ezen rendelési tétel miatt adott csomagok csúsznának, esetleg csak erre az egy kötetre várnak, úgy kérünk titeket, írjatok nekünk, hogy találhassunk megnyugtató megoldást.
Másfelől az új sorozatok és szerepjátékos kötetek bejelentése az idei Könyvfesztivál utánra tolódik.

Emellett pedig át kell szerveznünk a webshopunk kiszállítási költségeit, illetve az értékhatárokat is. Sajnos az elérhető legolcsóbb szállító partnereink is külső okokra: üzemanyagár stb. hivatkozva jelentős áremeléseket vezettek be, amelyeket sajnos már nem tudunk a továbbiakban teljes egészében kompenzálni.

2022 október 1-től webshopunk kiszállítási költségei az alábbiak szerint módosulnak:

Futáros kiszállítás esetén:
1-19999 Forintig 2290 Forint
20000-39999 Forintig 1690 Forint
40000 Forinttól ingyenes
Csomagpontos kiszállítás esetén:
1-19999 Forintig 1990 Forint
20000-39999 Forintig 1390 Forint
40000 Forinttól ingyenes
Csomagautomata esetén
1-19999 Forintig 1890 Forint
20000-39999 Forintig 1290 Forint
40000 Forinttól ingyenes
Az utánvét díja változatlanul 400 Forint

Így amennyiben lehetséges, kérünk titeket, hogy keressétek fel inkább könyvesboltunkat a 1062 Bp. Andrássy út 86 szám alatt nyitvatartási időben. Kérünk titeket támogassatok minket ez úton is.

Másfelől kompenzálandó a kiszállítási díjak okozta kellemetlenséget, a következő napokban az összes már nyomdai előkészítésen lévő - tehát idén már biztosan megjelenő - kötetünket előrendelhetővé tesszük, hogy még a korábbi mérsékeltebb kiszállítási ár mellett rendelhessétek be őket.

Köszönjük a megértéseteket és a türelmeteket. Igyekszünk rászolgálni.

cib