Tuan Blog

Harrowdeep, az új Warhammer Underworlds alapdoboz

2021.10.27 12:15

Kedves Játékosok!

A Warhammer Underworlds ezúttal egy új környezetbe kalauzol el minket, Ulgu síkjára. Ezúttal az Árnyak birodalmában található Harrowdeep fog otthont adni a csatározásoknak. A Necrorengés miatt a Katophrane átok új területekre is átterjedt, így a csapdába esett csapatok új alvilágokat járhatnak be. Harrowdeep egy ősi építmény az Árnytenger medre alá temetve: félig labirintus, félig egy baljóslatú verem, ahova biztosan nem nem szívesen teszed be a lábad.

Az új szezont egy alapdoboz megjelenésével köti egybe a Games-Workshop, mely termék tartalmazni fog két csapatot, táblát, jelzőket, rengeteg kártyát és egyéb kellékeket a játékhoz.

A doboz Stormcast Eternal és Krulleboyz frakciókkal érkezik, íme:

Szerintünk elég jól festenek, talán már csak miattuk is megéri megvenni a dobozt.

Az új doboz új szabályokkal fog érkezni, a fejlesztők az eddigi legjobb Underworlds kiadást ígérik, az újoncok számára is könnyű és gyors beletanulás mellett. Újdonság többek közt a Gloom, ami a védekezésben fogja segíteni figuránkat, ha rááll ezen hatás alatt álló mezőre. A Nagy Szövetségek is új feladatokat, cseleket, varázslatokat és fejlesztéseket kapnak, melyek egyediek lesznek az adott Szövetség számára. Új kulcsszavakkal is bővül a játék, ilyen lesz a Sérülékeny (Vulnerable), Fájdalmas (Griveous[Hello there!]), vagy a Tántorog(Stagger).

Egy új játékmód is bekerült a szabálykönyvbe Rivals néven, a lényege hogy a pakliépítés részét kiveszi a játékból, és előre megszabott kártyákkal játszik minden frakció, megkönnyítve ezzel a kezdő játékosok dolgát.

Végezetül, mi várható a jövőben? A Games-Workshop megmutatta nekünk, hogy milyen megjelenések érkeznek a Warhammer Underworldshöz hamarosan.

Már kézhez kaptuk a Harrowdeep dobozt itt meg is rendelhető, jövő év elején pedig egy vadonatúj csapat és a Riválisok kártyacsomag jelenik meg, tavasszal pedig ismét egy új csapat mutatkozik be, illetve egy új alapdoboz két új frakcióval. Nem lesz megállás a mélyben még sokáig. 

cib