Tuan Blog

Gen Con összefoglaló

2021.09.21 18:57

Kedves Wargamerek!

Ahogyan az lenni szokott, az idei Gen Con sem múlhatott el anélkül, hogy bepillantást nyerhessünk a Games-Workshop várható termékmegjelenéseibe. Ebből szemezgettük ki nektek a legérdekesebbeket.

A Warhammer Underworlds egy új kezdőkészletet kap Harrowdeep néven, és egyben ez egy új szezon kezdetét is jelenti majd.

A doboz nagyon ígéretesnek tűnik, megtalálható benne többek közt a játékhoz szükséges tábla, tokenek, kártyák, kockák, no és persze a figurák maguk, tehát minden, ami a kezdéséhez szükséges. 

A Warhammer Underworlds mellett a Kill Team új kiadása is kap egy kezdőkészletet. 

Ez a doboz minden elemet tartalmazni fog, ami ahhoz szükséges, hogy elkezdhesük ezt a játékot: két oldalú tábla, orkos tereptárgyak, valamint egy ork és egy Death Korps of Krieg csapat. Sajnos ez a doboz kissé csalódást keltő a Kill Team: Octarius doboz ár-érték arányához viszonyítva, de jó hír hogy még mindig kapható nálunk az Octarius.

Amúgy ez a szett kifejezetten új játékosokra fókuszál, így tartalmaz még egy szabálykönyvet és tokeneket is.

Fontos megjegyezni, hogy a dobozban található két csapat különálló dobozként is megjelenik majd.

A Kill Team megjelenéseknek azonban ezzel még nincsen vége! Bemutatták az első kiegészítőt is, mely az Octarius szektorból Chalnath-ba kalauzol el minket. 

Ebben a kiegészítőben az Adepta Sororitas egy maroknyi csapata veszi fel a harcot a T'aukkal. Egy egészen új Adepta Sororitas egység kerül bemutatásra a dobozban: a Novitiates. Ellenfeleik a Pathfinderek lesznek, akik az eddigi felszerelésük mellett új biteket kapnak, például egy egészen új fegyvertípust is. 

Természetesen nem maradhat el a dobozból a tábla, és a tereptárgyak sem, a kötelező szabálykönyv mellett.

A Bloodbowl szerelmesei sem maradnak új megjelenés nélkül, egy vadonatúj csapat érkezik hamarosan a polcokra.

A csapat a Skull-tribe Slaughterers nevet viseli, akik Khorne kegyeit keresik. A csapatban helyet kapott 6 darab Bloodborn Marauder Linemen, 4 Bloodseeker, és 2 Khorngor (akik tulajdonképpen bestigorok).

Necromunda terén is várhatunk újabb megjelenéseket, kisebb stílű gengszterekkel egészül ki minden ház.

A rájuk vonatkozó szabályokkal az új kiegészítő könyv foglalkozik, mely a Book of the Outcast névre hallgat.

És még ezzel sem zárult le a Necromunda megjelenések sora: Underhive Market néven tereptárgyakat is kapnak a játék szerelmesei.

A Warcry játékosok egyelőre még rághatják a körmeiket, ugyanis csak egy kedvcsinálót osztottak meg velünk. Valami készül, és Vörös Aratás fedőnévre hallgat.

A Gen Con legfontosabb bejelentése azonban kétségkívül a Black Knight seregdoboz. 

A készlet tartalmáról a következőket tudjuk: 13 figura lesz benne, ebből 12 új Black Templar - egy Marshal, egy Emperor's Champion és egy 10 fős Primaris Crusader osztag, ráadásként pedig egy Redemptor dreadnought.

Az új Marshal bizonyára el fogja nyerni minden Black Templar játékos tetszését, több fej- és fegyveropcióval fogjuk megkapni.

A minik mellett kódex-kiegészítőt és az adatkártyákat is megkapjuk a készletben:

Ezen kívül még egy fontos Black Templar hős ölt új, primaris testet, aki nem más mint Helbrecht. 

Ha érdekel a doboz, ide kattintva tudod kitölteni az elő-érdeklődési űrlapot.
Sajnos még nem tudjuk, hogy ez a doboz pontosan mikor jelenik meg, és hogy mennyire lesz limitált.

Egyelőre ennyi, amint többet tudunk, jelentkezni fogunk! Sziasztok!

 

cib