Tuan Blog

2021.02.10 - D&D5e Hírek

2021.02.10 14:00
Hírek a kiadó goblinjaitól!
A DnD5E kapcsán jó hírek érkeztek a kiadóhoz!
És egy kis GamesWorkshop aktualitás a Brexitről.
A GF9 és a Wizards elállt a bírósági eljárástól, békés megegyezéssel igyekeznek lezárni a közös szerződésükből hátralévő időszakot.
Ez a mi számunkra azt jelenti a megegyezés feltételei szerint, hogy 2021. április elsején a Wizards újrakezdi a GF9-nal szerződött partnerek termékeinek engedélyeztetését. A köteteink korábbi állapotától függetlenül, nekünk ismét minden kötettel végig kell járnunk egy engedélyeztetési kört a Wizardsnál. Ez egyfelől újabb várakozást jelent, másfelől viszont esélyt arra, hogy most már tényleg megvalósulhat a magyar kiadás.
A GF9 hivatalos tájékoztatását itt olvashatjátok:
Sokan kérdezték:
Újra előrendelehetőek lesznek a termékek?
Igen, a megjelenés előtt lesz egy újabb pár hetes előrendelési időszak. Ezt azonban csak akkor nyitjuk meg ismét, amikor már a szállítást intézzük a fizikailag elkészült kötetekből.
Lesz-e DMG kiadás is magyarul, hiszen az még eddig nem volt előrendelhető?
Igen, a terveink szerint lesz. Amint átment az engedélyeztetésen, vagy a Játékosok Kézikönyve megérkezett, akkor már lesz elég bizalmunk azon előrendelés lehetőségét is megnyitni a vásárlóink felé.
Lesznek-e kiegészítő termékek, kártyák, paravánok?
Amennyiben a Játékosok Kézikönyve beérkezett, akkor ezeket a termékeket is leadjuk engedélyeztetésre a Wizardsnak. Mi tervezzük a megjelentetésüket. A nyomdai anyagok már elkészültek a részünkről.
Lesz-e áremelés az új helyzet miatt, az időközben meggyengült Forint okán?
Nem, nem lesz áremelés, a kiadónk magára vállalja ezen különbözet kapcsán felmerült költségeket.
Másfelől pedig szeretnénk megköszönni a türelmeteket és a támogatásotokat. Tényleg nagyon sokat jelent a számunkra.
A kiadó goblinjai
A goblinok továbbra is dolgoznak azon, hogy legyen mivel játszanotok; a héten érkezik újabb anyagunk ezúttal a gyakorlottabb mesélőknek, illetve elkezdjük alaposabban bemutatni nektek Emort, a birodalmat, ahol játszunk. A jövő héten pedig folytatódik Leona Metelea története.
Természetesen a goblinok által készített anyagok továbbra is szigorúan ingyenesen elérhető, rajongói anyagok. ????
GamesWorkshop figurák szállítása
Korábban a GW kommunikációja szerint jeleztük felétek, hogy a Brexit nem okoz komolyabb fennakadásokat legfeljebb 3-5 nap csúszás képzelhető el a szállításokban, megjelenésekben.
Azóta bebizonyosodott, hogy az európai szállítócégek és vámszervezetek nem osztották a GW optimizmusát. Jelenleg annyit tudunk, hogy német vámraktárakban áll a tavaly december 19-én Angliából elindult rendelésünk is.
A GW pár nap türelmet kért az ügy megoldására.
Addig a boltban még sok mindent tartunk a polcokon, illetve alternatív forrásokból is szerzünk be festékeket, egyéb dobozokat.
Addig is, míg megoldódik az ügy, az előrendeléseket felvesszük, illetve berendeljük az új megjelenéseket a megfelelő mennyiségben.
Az újdonságokról a Tuan Report legújabb kiadásában olvashattok.
Emellett pedig készülnek a memorátor memoire adatbázisának újabb elemei - most a primarchák vannak terítéken.
Mindenkinek jó olvasást és játékot kívánunk.
cib