Tuan Blog

DUNGEONS & DRAGONS 5E HÍREK - 2022.04.21

2022.04.21 19:30
D&D játékosok, rajongók, érdeklődők
Mielőtt belefognék annak a bizonyos fekete levesnek a felszolgálásába, előtte még mindenféleképpen köszönetet mondanék nektek, rajongóknak. Azon az őszi napon, amikor kiderült, hogy van esélyünk megjelentetni magyarul a D&D 5. kiadásának köteteit még nem sejtettük milyen hatalmas és lelkes közönség és rajongótábor található meg idehaza. Meg kell mondjam, amikor az első nehézkes lépések után elkezdtünk pár szakavatott nevet megkeresni, felkeresni, hogy segítsenek javítgatni, lektorálni a fordításunkat már kezdtük kapisgálni a lelkesedés mértékét, ami az első bejelentéseink után minden képzeletünket felülmúlta. És ez még fokozódott, amikor a Kezdőkészlet megjelent, és munkánkat dicsérendő, vagy hibáinkat javítandó újabb és újabb emberek kerestek meg minket jobbító, segítő szándékkal. Rengeteg nevet felsorolhatnék, akik segítettek, hozzászóltak vagy toltak minket előre. Ezt azért nem teszem, mert szinte biztosan kihagynék vagy tucatnyi nevet, és az nem volna ildomos, mert mindannyiuknak köszönet jár!
És még ezt is tudtátok fokozni, amikor beütött a baj, és a GF9 és a Wizards egymásnak ugrott. Volt aki infóval, volt aki kampánnyal, volt aki csak egy megosztással segített, de ezrek mozdultak meg.
És ezt köszönjük! Nagyon!
Ezért is tartottunk ki olyan sokáig.
Most azonban kénytelen vagyok ide leírni azt a sablon szöveget, amit sosem akartam. Kénytelen vagyok bejelenteni, hogy a fennálló jogi problémák miatt, jelen helyzetben nem fogjuk tudni megjelentetni belátható időn belül a D&D 5E magyar kiadását. Köszönjük, hogy a végsőkig kitartottatok mellettünk, és velünk együtt igyekeztetek kivárni a jogtulajdonosok közti vita rendezését. Sajnos úgy érezzük, hogy jelen esetben nem tudunk érdemben további lépéseket tenni a kiadás felé, így kénytelenek vagyunk lemondani a rendeléseket és visszautalni a megrendelők pénzét. A folyamatot emailes formában indítottuk el, ebben a rendelők minden szükséges adatot megtalálnak a tennivalókról és a visszautalás módjáról. Lehet kissé körülményes a módozat, de a fogyasztók védelméről szóló törvénnyel és a GDPR rendelkezésekkel összhangban a leggyorsabban és a legzökkenőmentesebben próbáljuk meg végrehajtani ezt az utolsó szomorú kötelességünket.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy feladnánk. De itt és most ezt kell tennünk... viszont, mivel most már szerződéses kötelmeink egy részétől megszabadultunk, így bátran mondhatom:
Ha valakinek van ötlete, hogy mi miben segíthetünk, hogy valaki érdemben reagáljon ránk végre, az írja meg. Vagy tegye, amit helyesnek gondol, csak támogatni tudjuk. ????
És most már én is leírhatom végre, hogy: #releasethehungarian5ePHB!
Ismételten köszönöm a türelmetek, a kitartásotok és a támogatásotok. És TÉNYLEG várjuk az ötleteiteket...
Köszönettel:
Bajer Tibor
kiadóvezető
cib