Tuan Blog

Dungeons & Dragons 5e Híreink - 2021.09.10

2021.09.10 17:30
DnD Hírek!
Az elmúlt hetekben a kiadó munkatársai minden követ megmozgatva igyekeztek valamiféle hivatalos választ kapni a jelenlegi helyzet kapcsán feltett kérdéseinkre a GF9-től, illetve a WotC-től.
A birtokunkba jutott információ a következő:
A GF9 kijelentette, hogy a legjobb tudomásuk szerint az ő égiszük alatt - az év végéig tart még a szerződésük - már nem fogjuk tudni megjelentetni az új köteteket.
A WotC eddig minden megkeresésünk elől elzárkózott, semmiféle érdemi megkeresésre nem válaszoltak hivatalosan. Nem hivatalos csatornákból kapott információk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a WotC jogi megfontolásból semmiféle érdemi előrehaladást nem fog ügyünkben - más ex-GF9 érdekeltség ügyében sem - kieszközölni, mivel ezzel alapot szolgáltatna a GF9 bizonyos jogi előterjesztéseinek.
Hangsúlyozzuk ez utóbbi kijelentésünk szigorúan nem hivatalos közlésekre és következtetésekre alapuló kijelentés.
Hogy mi következik ebből?
1, Az év végéig mi most nem látjuk realitását, hogy meg tudjuk jelentetni a már elkészült Játékosok kézikönyvét, a Kalandmesterek könyvét és a Szörnyek könyvét, illetve a Xanathart.
2, A legjobb tippünk az, hogy január elején a WotC előrelép az ügyünkben, amint elmúlik a jogi kényszer.
3, Amennyiben január végéig nem sikerül előrelépnünk a kiadás ügyében, akkor kiadónk levonja a következtetéseket a WotC és a GF9 kapcsán, és miközben lemondjuk a rendeléseket és visszafizetjük a befizetett előrendelések összegét, jogi útra tereljük a további eljárást. Ezt eddig azért nem tettük meg, mivel bizonyosak vagyunk benne, hogy türelmes hozzáállással hamarabb célt érünk ezekkel a multikkal szemben.
Köszönjük az eddigi türelmetek és a kitartásotok, illetve a bizalmatok, amivel felénk fordultatok. Reméljük, már nem kell sokat várnunk...
cib