Tuan Blog

11.25 D&D Hírek

2020.11.25 16:30
Kedves D&D rajongók, kalandozók!
Ahogy azt korábban ígértük, ma ismét beszámolunk a GF9 és a Wizards közt zajló jogi vita eseményeiről, amely megakasztotta a hazai kiadást.
A GF9 igazgatója arról tájékoztatott minket, hogy a Wizards jelenleg még nem bontott velük szerződést, azonban ettől függetlenül lesz egy bírósági meghallgatás a jövő héten, amelynek az eredményétől függően az alábbi események várhatóak:
1, a bíróság kötelezi a Wizardsot a szerződésben foglaltak betartására. Ekkor a nyomdai partnereink azonnal aktiválják a kódexmásoló varázslatokat, és még megpróbáljuk a goblinok karácsonyfája alá betenni a Játékosok Kézikönyvét.
2. A bíróság jelzi, hogy nincs hatásköre az ügyben, és a meghallgatás helyett egy komolyabb perben kell eljárniuk. Ez esetben hónapokig elhúzódhat a megjelenés.
3. A bíróság újabb adatokat kér be, ez esetben két hét múlva születik döntés az 1. vagy a 2. pont szerint.
Ez azt jelenti, hogy biztosat a jövő héten csütörtökön vagy pénteken tudunk mondani arról, hogy előreláthatólag, mikor jelenik meg a magyar nyelvű D&D 5E.
Mi addig várunk, és nem állunk le az újabb termékek fejlesztésével, hogy mire helyreáll az engedélyeztetés, addigra már készen várjuk a több kiadvánnyal is az indulást.
Addig is kérjük a türelmetek.
cib